.:Vigrid Forsiden:.

Bevegelse i på Slagmarkene i Syria
4. mai 2017

South Front med klikkbart stort kart

Situasjonen på de syriske slagmarkene de siste månedene har vært preget av en klar økning i kampintensiteten for den syriske regjeringens styrker. Regjeringen har under hele krigen måttet spre styrkene sine på en mengde fronter og selv om situasjonen er blitt bedre slik sett er det fremdeles umulig for regjeringen å trekke ut store nok styrker fra frontene til å ta et strategisk initiativ.

Her samarbeider samtlige islamske styrker for å avlaste herandre med offensiver som tvinger regjeringen å flytte rundt på elitestyrkene sine som "brannslukkere". For regjeringen er det ødeleggende og nå når vi går inn i den siste posisjoneringsfasen av krigen må Assad, Putin og Rouhani i Iran komme opp med frie, veltrente angrepsformasjoner som kan erobre Deir Ezzor og veien derfra til den irakske grensen, inklusive grenseovergangen, snarest. Klarer ikke Syria, Russland og Iran dette kan man godt si at de vant krigen, men tapte freden.

Dette forholdet har alle de krigende partene vært klar over lenge og det er flere år siden NAZI-alliansen, inklusive Norge, sendte militære styrker til Jordan for å trene store islamske jihadstyrker spesielt for en offensiv langs den syrisk-jordanske grensen med erobring av hele grenseområdet på syrisk side frem til de møter de USA-støttede kurdiske styrkene som angriper samme målet fra nord-øst.

I denne uken var det kommet så langt at de veltrente og topp utstyrte islamist-styrkene til NAZI-alliansen kunne sette inn det første støtet mot Deir Ezzor og det med stor kraft og stor effekt. Fordelen for disse islamiststyrkene er at de angriper i øde ørkenområder uten å møte forberedte forsvarsverker eller IS-styrker av betydning mens den syriske regjeringshæren må angripe langs hovedveien fra Palmyra som er sterkt forsvart. En i praksis umulig jobb på den tiden de nå har til rådighet. Kun innflyging av en russisk angrepsdivisjon kunne gjort noe med det, men da hadde vel NAZI-alliansen svart med tilsvarende.

På kartet over er Deir Ezzor merket med 1-tall, NAZI-alliansens islamiststyrker og deres offensiv med 2-tall, de US-støttede kurdiske styrkene med 3-tall og de syriske regjeringsstyrkene ved Palmyra med 4-tall.

Her er det baree å krysse fingrene og håpe på et under siden utfallet vil ha stor betydning for Den Frie Verdens mulighet til å stå opp mot Det Anglozionistiske Imperiet, dets NAZI-allianse og deres islamistiske morderbander som de bruker i sivilisasjonskrigen mot Russland som den frie verdens ledende nasjon.

Nettadresse til denne artikkelen - Spre den gjerne videre!:)